Truffes faciles à réaliser
Ces délicieuses bouchées faciles à préparer résultent d’un élégant mariage de chocolat et de crème. Impressionnez vos amis en créant vos propres truffes personnalisées : optez pour différentes garnitures ou aromatisez-les de votre liqueur ou essence préférée.
Barre Chocolat noir Lindt EXCELLENCE 70 % de cacao, 100g
15 minutes
Facile
20 Personnes
Ingrédients
- 125 ml (1/2 tasse) de lait
- 200 ml (3/4 tasse + 1 c. à thé) de crème à fouetter 35 %
- 30 g de café en poudre instantané
- 2 barres (200 g) de chocolat noir Lindt Excellence 70 % cacao
- 3 œufs
- 1 pincée de sel
- 80 ml (1/3 tasse) de sucre
- Amaretti (biscuits italiens), hachés grossièrement (ou écrasés), pour la garniture
Le Chocolat Lindt utilisé dans cette recette
Méthode
Étape 1.
Heat milk, cream and instant mocha coffee, then remove from heat, leaving mixture to stand for about 15 minutes.
Étape 2.
Meanwhile, in six espresso or mocha cups, insert a strip of baking paper, about 3cm wide and 10cm long, in such a way that the soufflé can rise about 2cm above the rim. Use tape to hold this strip in place. Break 1 bar of Lindt chocolate into small pieces.
Étape 3.
Separate the eggs. Using a bain-marie, beat egg yolks into the mocha-cream-milk mixture until it has a thick consistency. Gradually add the pieces of chocolate, stirring as they melt into the hot cream. Allow to cool.
Étape 4.
Add a pinch of salt to egg whites and beat until stiff. Gradually add sugar while beating. Fold it carefully into the chocolate cream mixture.
Étape 5.
Pour mixture into each cup to top of paper ring. Place cups in the freezer for 4 hours.
Étape 6.
Melt second bar of chocolate. Remove paper strips from the cups and pour some melted chocolate onto the frozen soufflés. Sprinkle with crushed amaretti for decoration, and serve.
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